Ritola door het oog van de naald. 22-20

De korfballers van Ritola speelden afgelopen zaterdag tegen De Wâlden. Het was de laatste groepswedstrijd.  Nog geen wedstrijd werd verloren, dus de verwachting was,  Zuidlaren wordt eerste.  De Wâlden, kansloos voor de prijzen, wilde kennelijk winnen en probeerde dit met fors fysiek spel voor elkaar te krijgen. Omdat Ritola niet op volle sterkte kon aantreden, was men kwetsbaar.

In de eerste helft ging de strijd gelijk op totdat de Friezen tien minuten voor  rust een 8-11 voorsprong namen. Met veel inspanning zorgden de Drenten toch voor een 12-12 ruststand. Ook na de thee lukte het niet een gaatje te slaan, zodat er tien minuten voor het eindsignaal 19-19 op het scorebord stond. Hierna volgde zelfs 19-20 en de hoop op een overwinning leek verloren. Zeer forse overtredingen in de verdediging van de gasten zorgden onder anderen voor een strafworp  en met nog twee doelpunten werd de overwinning  over de streep getrokken, 22-20.

Doelpuntenmakers: Roy Terpstra 7, Marco van Huizen 6, Hylke van Gorkum 2, Martijn Bruin 1, Tessa Doedens 1, Saskia Gubler 1, Ineke Knijp 1, Mandy Terpstra 1, Stan Terpstra 1 en Julia Wolthuizen 1. (Tessa Doedens en Martijn Bruin waren inmiddels ingevallen.)

Door deze overwinning is Ritola groepswinnaar en speelt twee wedstrijden tegen nummer twee in de andere groep, Wez Handich/DOW uit Rottevalle.
De eerste wedstrijd is in de Zwet. Op 9 april. Aanvangstijd nog niet bekend.

Teams

Competitie

Roosters

Over Ritola

Organisatie

Contact

Adres

De Klencke 34
9472 RN  Zuidlaren

Word nu lid!


Inloggen voor leden