Ritola boekt regelmatige overwinning.

Zaterdag moesten de korfballers naar Nieuwehorne om tegen Udiros te spelen. Na de forse overwinning de week ervoor tegen dezelfde ploeg, was er mogelijk sprake van enige onderschatting.

In de eerste helft gaven de Friezen goed partij, zodat er na tien minuten een 4-3 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord stond. Gelukkig stelde Ritola de zaken daarna op orde, waardoor een 5-9 ruststand resulteerde.

Na de thee pakten de Zuildaarders de koe meteen bij de horens en via 5-12 stond er halverwege de tweede helft een  6-16 score op het bord. Hierna zakte het tempo flink in, terwijl Udiros er een schepje bovenop legde, hetgeen een 13-22 eindstand opleverde. Opmerkelijk was nog de wissel van Julia Wolthuizen voor Tessa Doedens. Julia scoorde bij het eerste balcontact.

Door deze overwinning is Ritola al zeker van het spelen van kruisfinales hoewel er nog twee wedstrijden in deze minicompetitie gespeeld moeten worden. Bij winst in de kruisfinale volgt promotie naar de overgangsklasse.

Doelpuntenmakers: Hylke van Gorkum 7, Stan Terpstra 4, Saskia Gubler 3, Roy Terpstra 3, Roland Jansen 2, Mandy Terpstra 2 en Julia Wolthuizen 1.

A.s zaterdag speelt Ritola in Bergum tegen Quick/Vlug en Vaardig. Aanvang 20.25 uur.

Teams

Competitie

Roosters

Over Ritola

Organisatie

Contact

Adres

De Klencke 34
9472 RN  Zuidlaren

Word nu lid!


Inloggen voor leden