Ritola boekt mooie overwinning op Heerenveen

Ritola boekt mooie overwinning op Heerenveen, 20-30.

 Zaterdag moesten de korfballers van Ritola tegen Heerenveen. Deze ploeg verzamelde voor de winterstop nog vier punten en passeerde hiermee de Drenten op de ranglijst. Ritola had zes punten. De wedstrijd werd dan ook met wisselende verwachting tegemoet gezien, maar dit zelfverzekerde  team uit Zuidlaren wilde kennelijk alleen maar winnen.

De eerste helft begon echter aarzelend en na tien minuten stond er 4-5 op het  scorebord. Na nog eens tien minuten was de stand inmiddels 4-9  en via 7-12  werd de ruststand met 9-14 bereikt.

Ook de tweede helft werd met erg goed korfbal en een geweldig afstandsschot begonnen. Na vijf minuten was het 11-17. Bij vlagen leek de tegenpartij ontmoedigd te worden door dit mooie korfbal. Halverwege de tweede helft stond het 13-21 Met nog zeven minuten op de klok stond er    16-26 op het scorebord. Met 20-30 was de eindstand bereikt.

Met deze winst staat Ritola op de vierde plaats in deze overgangsklas. Een keurige prestatie. De coach Andre van Mook heeft een  voortreffelijke opstelling gemaakt.

Doelpuntenmakers; Melvin Spoelder 12 , Stan Terpstra 8 , Lisa Huizinga 5, , Folkert Bergsma 2 , Marjan van Dijk 1, Saskia Gubler 1 en Roy Terpstra 1. Zaterdag 27 januari komt Kios uit Ruinerwold op bezoek, aanvang 19.50 uur.