Ritoblabla Saskia Gubler

Ritoblabla

WELKOM SASKIA interview

 

Naam: Saskia Gubler

Leeftijd: 20 jaar oud

Geboorteplaats: Hoogeveen

Woonplaats: Groningen

Burgerlijke staat: Relatie

Naam vriend: Jippe

 

Werk/Studie: Toegepaste Psychologie (arbeid- en organisatiepsychologie) Hanzehogeschool

Trainer eerstejaarsvak Toegepaste Psychologie (Werk)

Hobby’s: Korfballen / City trippen / Met studiegenootjes samen eten

Huisdier(en): Helaas zijn huisdieren niet toegestaan in mijn studentenhuis

 

Waarom heb je voor Ritola gekozen: Aangezien ik het afgelopen jaar steeds meer problemen kreeg met het reizen door de week en in het weekend naar Zuidwolde. Ben ik op zoek gegaan naar een andere korfbalvereniging. Tijdens een stapavond in Groningen raakte ik aan de praat met een paar selectieleden. Zij gaven aan dat Ritola een gezellige korfbalclub is, die altijd nieuwe leden kan gebruiken.

Vervolgens heb ik een aantal wedstrijden bekeken en meegetraind. De gezellige verenigingssfeer bij Ritola beviel mij goed. Ritola is een vereniging die vergelijkbaar is met ZKC en mede hierdoor was de overstap snel gemaakt.

Nu speelster van Ritola 1 ! Wat is je eerste indruk: Wij zijn nu ongeveer een maandje bezig en het bevalt erg goed. De trainingen van Ruben, Ivo, Jan en Hylke zijn gevarieerd en leuk. Mark Huisman zijn oefeningen zijn zwaar, maar wel goed voor mijn conditie. Het is soms nog wel even wennen, maar dat heeft tijd nodig.

 

Jouw loopbaan als korfballer: Toen ik 4,5 jaar was ben ik mijn korfbal carrière begonnen bij de kabouters van ZKC (de oude versie van de Kangoeroeclub). Ik heb daarna tot en met de C’s in een talentvol meiden team gespeeld. We hebben toen zelfs 1 keer in de hoofdklasse gespeeld ( een meidenteam? Ja, wij waren een uitzondering 😉 ). In de B’s kwam ik in een gemengd team terecht, wat qua niveau schommelde tussen de 1e en 2e klasse . Daarnaast heb ik in mijn jeugd in de regionale selecties gespeeld. Toen ik 17 jaar was heb ik de overstap gemaakt naar de selectie van ZKC. In deze periode heb ik de schotklok van de overgangsklasse kort meegemaakt.

Hoe kwam je destijds op het idee te gaan korfballen: Mijn ouders hebben vroeger altijd gekorfbald. Mijn vader bij Halen (Hooghalen) en mijn moeder bij Vitesse. Later hebben ze samengespeeld bij ZKC’19. Ik ging in mijn jeugd elke zondag mee met de wedstrijden van mijn ouders. Het is er met de paplepel in gegoten. 😉

 

Gubler is een meer voorkomende naam bij ZKC’19, klopt dat? Vertel 🙂  Klopt! Zoals al eerder genoemd hebben mijn ouders beide gekorfbald. Mijn ouders zijn nu ongeveer 7à 8 jaar geleden gestopt met korfbal. Mijn vader is al jaren lang actief als bestuurslid, daarnaast is hij lid van de technische commissie en heeft hij veel betekend voor het nieuwe complex van ZKC. Mijn beide broers hebben ook gekorfbald. Zij waren/zijn beide erg actief bij ZKC. Mijn oudste broer Rik (27) heeft altijd bij ZKC gekorfbald in het 1e team toen het nog in de overgangsklasse uitkwam. Rik woont tegenwoordig in “Oslo” Noorwegen, waar helaas niet wordt gekorfbald. Ik heb samen met mijn andere broer Maarten (25) een tijd in het zelfde team gespeeld en vaak bij elkaar in het vak. Maarten speelde afgelopen jaar nog in 1e team maar is helaas langdurig geblesseerd door een afgescheurde kruisband.

 

Was/ben je actief als vrijwilliger bij je vorige club: Ik was en ben nog actief als vrijwilliger bij ZKC.

Bij ZKC heb ik training gegeven aan verschillende teams, zoals de F1, B2 en de jongste leden: de kangoeroeclub.

Ik was intern coördinator scheidsrechterzaken, hierbij heb ik jeugdwedstrijdleiders geholpen bij het halen van het diploma (korfbalmasterz).

Op dit moment ben ik nog één van de beheerders van de Facebook pagina van ZKC.

Mooiste eigen korfbalmoment: Ik heb eigenlijk meerdere mooie korfbalmomenten. Zoals NK middelbare school korfbal, beachkorfbal, ZKC black light toernooi, Drie provinciën toernooi, kampioenschappen in de jeugd en senioren.

Dit wil ik graag nog even kwijt: Ik hoop hier veel te kunnen leren en een leuke korfbaltijd te hebben.