Oproep voor juryleden voor in de zaal

In de komende zaalcompetitie spelen het 1e en het 2e in de overgangsklasse. Dit betekent dat beide teams met de schotklok gaan spelen. Bij elke thuiswedstrijd zijn er 3 vrijwilligers per wedstrijd nodig om de jurytafel te bemensen.

Er zijn 3 functies:

– Juryvoorzitter: zie toe op een juiste toepassing van de regels aan de jurytafel

– Schotklokbediener: zorgt voor de bediening van de schotklok

– Tijd- en scorewaarneming: zorgt voor bijhouden van de zuivere speeltijd en de stand.

Om juryvoorzitter te mogen zijn, moet je een cursus volgen. Deze cursus wordt online gegeven op donderdag 26 en maandag 30 oktober en duurt ongeveer 2 uur. Heb je hier belangstelling voor, dan kun je hier kijken voor meer informatie en je ook aanmelden. De cursus kost € 5,- en wordt vergoed door de vereniging. Heb je je bondsnummer nodig en weet je die niet, dan mag je Janet Terpstra een bericht sturen, zij kan het voor je opzoeken. Ben je geen lid van Ritola, maar wil je dit ook graag doen, dan kan dit natuurlijk ook, neem hiervoor ook contact op met Janet.

Wil je de schotklok bedienen of de tijd en scores bijhouden, dit kan zonder cursus, alhoewel de cursus ook dan wel handig is, omdat je dan ook de regels kent. Tijdens de training op de donderdagavond (vanaf ongeveer 21.00 uur) kun je altijd oefenen met de schotklok en eventueel ook met de tijd.

 

Het is flexibel, je kunt zelf aangeven wanneer je wel/niet kan. Je hoeft echt niet iedere week (en hoe meer aanmeldingen, hoe minder je hoeft ….).

Heb je belangstelling voor één van deze functies of wil je meer informatie? Dan kun je Janet (06-12060968) een bericht sturen.

Op donderdag 2 november houden we voor alle vrijwilligers voor de jurytafel nog een informatieavond/opfriscursus.