Ook in slechte uitwedstrijd wint Ritola, 19-20.

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van Ritola de uitwedstrijd tegen Drachten. Drachten is voor de Zuidlaarders altijd een moeilijke tegenstander. Gezien hun laatste plaats op de ranglijst moest hiertegen gewonnen kunnen worden. Dit ging echter onverwacht moeizaam.

In de eerste helft vochten de Friezen als leeuwen, gebruik makend van een flink lengtevoordeel van hun herenviertal. Na een 0-1 voorsprong voor Ritola stond het na dertien minuten 5-3 voor de thuisploeg. Gelukkig reageerden de Drenten goed en via 6-6 en 8-8 stond er vlak voor de pauze 10-10 op het scorebord. Het rustsignaal volgde bij 11-11.

Na de thee ging de strijd op dezelfde voet door en na tien minuten stond de stand 14-14 op het scorebord. Drachten benutte op een goede manier het lengtevoordeel van de heren en nam met 16-14 de leiding. Dit was het moment dat de coach Niels Tamminga moest ingrijpen met een wissel, Arjan Pot kwam in de ploeg. Hierdoor was de rebound beter verzorgd, hetgeen leidde tot twee gave scores, 16-16. Opnieuw doelpunten om en om met als gevolg, tien minuten voor het eindsignaal  de stand 18-18 op het scorebord. Nu greep de coach opnieuw in  met het inbrengen van topschutter Roland Jansen. En binnen vijf minuten zorgde hij voor 18-20. In de verdediging werd Willem Jan Tuinman teruggewisseld en ondanks een doelpunt van Drachten, 19-20, wist deze verdediging stand te houden. 

Doelpuntenmakers; Saskia Gubler 4, Hylke van Gorkum 4, Roland Jansen 2, Mandy Terpstra 2, Stan Terpstra 2, Willem Jan Tuinman 2, Julia Wolthuizen 2, Ineke Knijp 1 en Roy Terpstra 1.

Zaterdag 30 oktober speelt Ritola de uitwedstrijd tegen Sparta uit Zwolle, voordat de zaalcompetitie begint.