Niet verwachte overwinning van Ritola op AVO, uit Assen

Afgelopen zaterdag moesten de korfballers van Ritola de laatste zaalwedstrijd tegen de kampioen van deze overgangsklasse, AVO uit Assen. Het werd een gigantisch korfbalfestijn met geweldige spelmomenten, waarin de Zuidlaarders de boventoon voerden en de wedstrijd met 16-24 in hun  voordeel beslisten.

In de eerste helft liet het zich nog niet aanzien, dat dit een wedstrijd zou worden waar nog lang over zal worden gesproken. De verdedigingen deden hun werk uitstekend, zodat er weinig werd gescoord. De ruststand brak aan met een 5-8  stand op het scorebord.

Na de thee maakte Ritola er een demonstratie van hoe er gescoord moest worden. Het ene doelpunt nog fraaier dan het andere. Roy Terpstra wist er uiteindelijk dertien in te mikken, dankzij het voortreffelijke werk van Arjan Pot onder de korf. Ook het sterke spel van Sven van Erp mag genoemd worden. Dit was een fraai afscheidsfeest voor interim-coach Niels Tamminga, die samen met Mark Vedder de coaching op zich had genomen. Doelpuntenmakers; Roy Terpstra 13, Sven van Erp 3, Stan Terpstra 3, Marian van Dijk 2, Saskia Gubler 2 en Mandy Terpstra 1.

De veldcompetitie begint 6 april tegen Flamingo’s uit Buitenpost. Aanvang 15.30 uur.