Kampioenen van het veldseizoen 2023: Ritola 2, 3 en 4!

Nu al 3 kampioenschappen bij de seniorenteams. Door de nieuwe competitieopzet spelen de seniorenteams nu in poules van 4, waarbij zij een volledige competitie afwerken. Hierdoor zijn de kampioenen al voor het zaalseizoen bekend.

 

Ritola 2 werd 7 oktober al kampioen.

Zij hebben alle wedstrijden met gemak gewonnen. In 6 wedstrijden scoorden ze maar liefst 140 doelpunten, met een doelsaldo van +62. Na het zaalseizoen mogen zij in de reserve overgangsklasse spelen.

 

 

 

 

In deze klasse mag ook Ritola 3 in voorjaar 2024 korfballen.

Zaterdag 14 oktober speelde zij de laatste wedstrijd tegen AVO 3, waarbij nog alles mogelijk was: promoveren, handhaven of degraderen. De competitie was superspannend, tot in de laatste minuut van de wedstrijd in Assen. Bij een stand van 12-12 klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Het resultaat was dat Ritola 3, Nic. 3 en AVO 3 allemaal met 7 wedstrijdpunten eindigden. Vanwege de meeste punten in de onderlinge wedstrijden is Ritola 3 de kampioen!

 

 

En alsof dat nog niet genoeg was, was er nog een feestje te vieren. Ritola 4 speelde tegen en in Stadskanaal ‘ouderwets’ op het gras, en dat leek de spelers niet te deren. Ze scoorden er lustig op los, vrijwel alle spelers wisten een doelpunt te maken. Dit was een aangename verandering ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Stadskanaal toen de bal slechts 4 maal door de mand ging. Met een overtuigende overwinning van 19-9 kon ook dit team het kampioenschap vieren!