Grote nederlaag van Ritola tegen Drachten, 12-22.

Zaterdag liepen de korfballers van Ritola in een thuiswedstrijd tegen Drachten tegen een forse nederlaag aan. Het werd een 12-22 nederlaag in een wedstrijd die vooral in de eerste helft werd verloren met een 4-17 score op het bord. De spelers hadden duidelijk de Zuidlaardermarkt werkzaamheden nog in de benen. De concentratie was ver te zoeken. Gezien de 8-5 score in de tweede helft liet het team toch zien tot betere prestaties in staat te zijn.

In de eerste helft keek het thuisteam na een 1-0 voorsprong meteen tegen een 1-5 achterstand aan. Na 2-5 en 3-7 scoorde Drachten vijf maal op rij voordat Ritola het vierde doelpunt voor de rust scoorde, 4-12. Hierop doelpuntten de Friezen opnieuw vijf keer, een beschamende 4-17 stand op het scorebord tot gevolg.

In de tweede helft scoorde Ritola vlot twee maal, 6-17, maar helaas doelpuntte Drachten opnieuw, 6-18. Na doelpunten om en om stond er tien minuten voor het eindsignaal 9-21 op het scorebord. Hierna wisten de Drenten de achterstand tot 12-22 te verkleinen. Een wedstrijd om gauw te vergeten.

Doelpuntenmakers: Hylke van Gorkum 3, Roland Jansen 2, Roy Terpstra 2, Stan Terpstra 2, Folkert Bergsma 1,  Saskia Gubler 1 en Mandy Terpstra 1.

Zaterdag 29 oktober is de laatste thuiswedstrijd voor de zaal tegen Heerenveen. Aanvang 15.30 uur.