Goede slotfase brengt Ritola overwinning, 19-18.

De korfballers van Ritola speelden afgelopen zaterdag tegen Sparta uit Zwolle. Sparta was samen met NKC en Wit-Blauw lijstaanvoerder in deze overgangsklasse, met dertien punten uit negen wedstrijden. Met Sparta verloren ook de andere twee koplopers, zodat Ritola zich bij deze drie koplopers voegde. Een uitstekende prestatie.

In de eerste helft ging het nog niet goed. Door het lengtevoordeel van de heren van Sparta konden hun dames aanvallen en kwamen de Ritola dames onder grote druk te staan. Dit leidde tot een 2-5 achterstand. Door enkele tactische wijzigingen door de coaches Niels Tamminga en Mark Vedder werd dit probleem goed ondervangen. De rust ging in met een 7-9 achterstand.

In de tweede helft ging het aanvankelijk nog niet goed en via 7-10 stond er na vijf minuten 9-12 op het scorebord. Na nog eens vijf minuten was het echter 12-12. Na 13-13 scoorde Ritola twee maal, 15-13 met nog tien minuten te spelen. Sparta liet het er niet bij zitten en liep in tot  18-18. Gelukkig maakte Hylke van Gorkum met een fraai afstandsschot vlak voor het eindsignaal een eind aan de spanning , 19-18.

Doelpuntenmakers: Roy Terpstra 5, Hylke van Gorkum 4, Eline Haan 4, Melvin Spoelder 2, Stan Terpstra 2, Saskia Gubler 1 en Manon Voerknecht 1.

De volgende week speelt Ritola uit tegen Wit-Blauw uit Kampen. Aanvang 15.30 uur.