Een prachtige verenigings dag!

Gisteren 18 maart was een prachtige dag voor de vereniging..!
Die dag begon al vrijdagavond met ca 20 man om ruim 8000 sinaasappels in te pakken. Na 3 Corona-vrije sinaasappel acties konden we weer los.
Rond 09.30 uur zaterdagmorgen stond de kantine vol met spelers, ouders, chauffeurs en heel veel dozen met zakken sinaasappels. De routes werden snel verdeeld, wisselgeld gegeven, dozen in de auto’s en de QR-code papiertje op zak en gaan met al die auto’s. In grote delen van Zuidlaren gingen de leden huis-aan-huis en bleken om 12.00 uur, op 7 zakjes na, alles verkocht. Altijd een prachtige actie die laat zien hoe de verlening leeft. Alles strak onder controle van de debuterende commissie met Kim, Paula en Monique: dank….!
Even bijkomen van alles, en door naar de sporthal waar Senioren 2 het moest opnemen tegen NKC-2 uit Nijverdal. Een strijd om het kampioenschap in de reserve 1-ste klasse. NKC kwam met een dubbeldekker bus en bevolkte snel de tribunes: kortom volop sfeer.
Ritola had het beste van het spel en in een spannende strijd met prachtig korfbal en mooie goals trokken wij aan de langste eind. Het 2-de staat nu 3 punten los en heeft nog 1 punt nodig voor het kampioenschap: een prachtige prestatie.
Hierna maakte iedereen zich klaar voor de strijd tussen de beide 1-ste teams. Bij winst was NKC al kampioen. Ook bij deze wedstrijd was er volop sfeer en strijd. De ploegen gingen gelijk op maar NKC scoorde over meerdere mensen en hadden ze 1 fantastisch scorende heer. We hielden lang stand, maar eindelijk won NKC en gingen zij feestend door de sporthal. De sporthal kantine zat lang vol met gemixte toeschouwers van beide verenigingen.
Toen NKC weer in de bus zat, ging iedereen naar onze eigen kantine voor een pub quiz. Ca 70 man zaten in groepjes mee te doen met 8 rondes, gepresenteerd door Roy, Arjan, Tim en Iain. Alle thema’s kwamen voorbij en bleek het team van de midweek de winnaar.
Om 01.00 uur in mijn bedje: wat een mooie dag en wat hebben we toch een mooie vereniging…!
Rienus