Een balletje slaan in plaats van gooien..

Verslag trainersuitje 2022

Het was weer de hoogste tijd om de jeugdtrainers te bedanken voor hun vrijwillige inzet dit seizoen. Daarom werd er traditiegetrouw een trainersuitje georganiseerd. Ook deze editie bleef de activiteit tot het laatste moment een verrassing.

Eerst werd iedereen in de kantine verwelkomd met een drankje en een beetje een snelle maaltijd. We moesten namelijk op tijd in de auto zitten. De nasi aangevuld met garnituur, verzorgd door Anita en Karolien, werd lekker weg gehapt.

Om 17.45 uur reden Willem-Jan en Karolien bij de kantine weg op weg naar, ja naar waar? Allerlei suggesties werden in de auto’s geopperd. Maar nee, de juiste zat er maar niet bij. Ook de plaatsnaam Schildwolde bracht geen uitkomst op Internet bleek. Toen we er bijna waren klonk er ineens enthousiast, gaan we golfen? Ja inderdaad, dat was wat we die avond zouden gaan doen. Iedereen was er voor in, omdat ze dat nooit eerder of in een geval, eens lang geleden, gedaan hadden. Zelfs het miezerige weer kon het enthousiasme niet temperen van Diederik, Willem-Jan, Martin, Britt, Manon, Anita, Fabian, Astrid. Leuk!!

We werden hartelijk welkom geheten door Olav van Golfclub Duurswold. Hij nam ons eerst mee naar een plek waar we onze slag konden oefenen en uitleg kregen over de verschillende golfclubs. Een welkome oefensessie volgde voor we op de par 3 baan in actie zouden. Een korte baan van 6 holes die allen in drie slagen te doen zijn voor de beetje geoefend golfer. Wij gingen de uitdaging aan in drie groepjes van drie personen. Bewapend met drie golfclubs en een aantal golfballen.

Er werd fanatiek gespeeld. Iedereen deed serieuze pogingen om het balletje zo snel mogelijk in het gat te krijgen. Martin is het een keer gelukt een par drie te scoren. Knap! Verder werd er globaal tussen de vier en zeven maal over gedaan. Zeker niet slecht! Af en toe zag je op het terrein een Ritolist uit de bosjes komen of in de struiken wroeten op zoek naar zijn/haar balletje 🙂 In het water geslagen balletjes kreeg je echt niet weer 🙂 Nadat we allemaal het hele parcours gespeeld hadden gingen we even terug naar het clubhuis voor een kop koffie of drankje.

Ondanks dat het bleef miezeren wilde iedereen de golfbaan weer op voor een paar laatste slagen. Het waaide niet en de temperatuur was prima. Om 20.45 uur verlieten we de baan voor een laatste drankje. We waren een ervaring rijker, maar wel een flink aantal golfballen armer..

Op naar Zuidlaren voor een gezellig afsluitend drankje en hapje in de kantine. Ook konden we de tweede helft van Oranje aanschouwen. Daarna was het tijd om huiswaarts te keren. Trainers bedankt voor jullie inzet en voor de gezelligheid vanavond!

Karolien

PS : 1e zijn geworden Diederik en Martin. 2e werd Willem-Jan. Zij wonnen een speciaal golfballetje.