Verslag paaseieren zoekactie op Goede Vrijdag Zuidlaren.

De paaseieren zoekactie op Goede Vrijdag is al helemaal ingeburgerd bij Ritola Korfbal, VOZ en de winkeliers in Zuidlaren. De posters werden weer her en der verspreid en overal met een glimlach ontvangen en opgehangen. Net als de reactie later met de komst van de te verstoppen eieren. Wat een enthousiasme en leuke reacties! Zo leuk!

 

Als organisatoren zijn we trots en oprecht dankbaar voor de inzet van een vaste groep vrijwilligers. Aangevuld met nog meer enthousiaste helpers. We zijn echt ingespeeld op elkaar. Een tent werd opgezet (Achteraf onnodig, de weergoden waren wederom met ons :), de tafels uitgeklapt, stempelkaarten en pennen klaargelegd. De muziekinstallatie opgebouwd. Er werd meegedacht en zo was het centrale punt ruim op tijd ingericht. Koffie! Stond ook al klaar!

 

De eerste zoekers meldden zich om 9.45 uur. Nog even geduld hebben. De laatste winkeliers zijn om 10.00 uur klaar met het verstoppen van hun ei(eren) in de etalages. Sommige hadden handig stempelzetters klaar zitten. Even voor het carillon om 10 uur vrolijk begon te spelen gingen we ‘los’ met het uitdelen van de stempelkaarten.

 

Heel veel kinderen en hun ouders/verzorgers of andere begeleiding meldden zich en gingen dapper op zoek in het winkelcentrum van Zuidlaren. De oudsten zochten eieren met letters om er een zin mee te maken. Wat een gezellige drukte weer op de ochtend van Goede Vrijdag. Ook de paashaas is gesignaleerd! Lekkere paaseitjes uitdelend.

 

Om 12 uur waren de kinderen terug op het centrale punt. 600 bekers ranja en evenveel traktaties waren ondertussen voor hun klaargezet. De inzet tijdens de zoektocht werd ruim beloond. De stempelkaarten met meeste stempels en juist geraden zin werden apart verzameld. Hieruit grabbelde de paashaas de winnaars. Spannend! Zij kregen een extra presentje.

 

Ook waren de vinders van de prijseieren ondertussen bekend. Zij ontvingen uit handen van de paashaas een leuke prijs en worden ook nog eens binnenkort samen met hun groep op school uitgenodigd op het korfbalveld voor een gezellig en sportief feestje. Want feestjes vieren, daar staat Ritola Korfbal in Zuidlaren bekend om 🙂 Gezellig met meisjes en jongens gemengd. Met de prijswinnaars en de school wordt contact opgenomen.

 

Bedankt weer voor de hulp bij het rondbrengen van de posters Anita en de eieren Gea. Het mee opbouwen, bemannen van het centrale punt en de andere bezigheden Rienus, Tessa, Willem, Gea, Marni, Geesje, Lars T, Astrid, Kezia, Elma. Het tot leven brengen van het paashaaspak door Benjamin en Stijn. En Teije voor het in- en uitladen van de aanhangwagen. En Bert S. (Autoshop) weer bedankt voor de gastvrijheid.

 

Het was weer een feestje! Wat een succes!

Vrolijk Pasen allemaal!

 

Teije & Karolien