De korfballers van Ritola verliezen van AVO uit Assen, 15-22.

De afgelopen zaterdag moest Ritola thuis tegen AVO uit Assen. Er stond voor de Assenaren veel op het spel. Ze hadden in de overgangsklasse negen punten gescoord, CSL scoorde evenveel en Drachten stond onderaan met acht punten. Er waren nog twee wedstrijden te spelen. Winst tegen Ritola betekende elf punten. En AVO ging er voor.

In het begin van de eerste helft was dit nog niet te zien en halverwege stond het 5-2. Na 5-4 zorgde Hylke van Gorkum voor 6-4, maar via 6-5 stond het drie minuten later gelijk, 6-6. Na 7-7 zorgde AVO zelfs voor een  7-9 stand bij rust.

Na de thee werd Ritola volledig overlopen en na twee minuten stond er een 7-12 op het scorebord. Via 8-12 werd het 8-16 waarbij de dames van AVO een hoofdrol speelden met verrassende afstandsschoten, waarop de Ritola dames geen weerwoord hadden. Na 9-16 liep AVO verder uit naar 11-21. Met nog tien minuten te spelen maakte Ritola met 15-22 de score nog enigszins acceptabel. Voor Ritola een wedstrijd om gauw te vergeten maar AVO is nog niet uit de zorgen, want CSL speelde gelijk en Drachten won. Dus stand; CSL en Drachten tien punten en AVO elf punten.

Doelpuntenmakers: Hylke van Gorkum 4, Roy Terpstra 4, Stan Terpstra 3, Eline Haan 2 en Tessa Doedens 2.

Zaterdag 17 juni speelt Ritola uit tegen Drachten.

Afgelopen zaterdag zijn er foto’s gemaakt door Nienke Laan, deze zijn via de volgende linkjes te bekijken:
Ritola 1 – AVO 1: https://link.shutterfly.com/9Ff055kWxAb
Ritola 2 – Mid Fryslân 3: https://link.shutterfly.com/HGe7PjEVxAb
Ritola 4 – Stadskanaal 2: https://link.shutterfly.com/pYpOWtpUxAb