Bericht van de vrijwilligerscommissie

Sinds vorig jaar is Ritola korfbal een commissie rijker: de vrijwilligerscommissie! In december hebben we afgetrapt door iedereen te bedanken voor hun inzet en te voorzien van een lekker stukje chocola.

Ritola korfbal is een mooie vereniging met veel vrijwilligers waar we erg trots op te zijn! We zien dat de club een grote groep vrijwilligers heeft die veel doet. Ook is er een groep die minder doet maar mogelijk wel meer wil doen.

Achter de schermen zijn we druk bezig geweest om de commissie vorm te geven en om plannen te maken. Zo hebben we het vrijwilligersbeleid gemaakt dat in de bijlage is toegevoegd. We zijn ambitieus en hebben veel plannen, maar helaas kunnen we niet alles tegelijk.

Onlangs zijn we begonnen om met alle (spelende) leden en ouders face tot face in gesprek te gaan. Wat vind jij als vrijwilliger leuk om te doen? Het doel van dit gesprek is om te luisteren naar jou als vrijwilliger en te kijken wat jij wil doen binnen de vereniging en waar we jouw kwaliteiten in kunnen zetten.
Tijdens het gesprek kun je je voorkeur aangeven. Deze voorkeuren hebben betrekking op onder andere de kantinediensten, het fluiten van wedstrijden en het ophalen van oud papier. Doordat we je voorkeur weten, kunnen we hier bij het maken van de roosters rekening mee houden. We proberen je zoveel mogelijk in te roosteren op je dingen die je leuk vindt. Het kan nog steeds voorkomen dat je ook geroosterd gaat worden op de dingen die je minder graag doet, ook de minder leuke dingen moeten gedaan wordenJ Ons streven is om vanaf de zomer 2022 op de voorkeuren te gaan roosteren.


Aangezien het een tijdrovend klusje is om met iedereen 1 op 1 in gesprek te gaan, ontvangen we graag hulp. Je hoeft je niet direct toe te voegen aan de commissie (mag natuurlijk wel) maar ons helpen bij de inventarisatie zou al fijn. Vind jij het leuk om met mensen in gesprek te gaan en een luisterend oor te bieden? Neem dan contact op met iemand van de commissie. J  

We kijken er naar uit om je te spreken en te horen wat jij graag zou willen doen!

Groetjes,

Tanje Zwanenburg
Julia Wolthuizen
Bas Tuinman
Lizan Hommes
vrijwilligers@ritola.nl