Ritola B1, C1, E1 & E2 kampioen, 5 kampioenen in 1 huis!

1 hulptrainer, 2 trainers, 3 spelers, 4 teams en 5 gezinsleden. In huize Otto konden ze zaterdag allemaal kampioen worden!

Zaterdagochtend, al voor 8 uur, vertrekken de eerste twee gezinsleden naar Groningen voor de wedstrijd Ritola E1 tegen Nic. E2. Met Elmar, Rohan, Lise, Sera en gastspelers Lizzy en Milan zijn we er klaar voor. Nic. staat met 4 punten uit 3 wedstrijden op de tweede plaats, wij hebben 8 punten uit 4 wedstrijden. In theorie kan Nic. nog 6 punten halen en boven ons eindigen. De thuiswedstrijd werd door ons gewonnen met 7-5. Geen ruime overwinning, dus belooft het een spannende dag te worden. Maar de familie Tijdens laat zich niet gek maken. Sera is op schot en scoort uit doorloopballen en afstandschoten alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Maar Nic. heeft een geheim wapen. Het kleinste meisje van het veld blijkt een echte scherpschutter te zijn. In de rust is Mineke er niet helemaal gerust op. Maar zoals gezegd, de fam. Tijdens blijft er nuchter onder. Gastspelers Lizzy en Milan spelen alsof ze al jaren op korfbal zitten. Zou er dan toch zoiets als korfbalbloed bestaan? Rohan vindt het in elk geval geweldig om bij zijn neef en Nichtjes in het veld te staan. Hoewel…, het woord staan komt niet in zijn vocabulaire voor. Rohan is altijd overal en weet vanuit de meest onmogelijke posities te scoren. Dat komt goed uit, want Lise kan met haar geblesseerde arm nog niet lekker schieten. Gelukkig zijn er genoeg andere nuttige dingen te doen in het veld en gaat het vangen wel goed. Elmar is vandaag wat minder goed op schot. Zou hij te weinig geminecraft hebben? In huize Otto mag je namelijk 20 minuten Minecraft spelen als je 20 doelpunten op de korf in de tuin hebt gescoord. Uiteindelijk weet hij er 3 te scoren, Sera 7, Rohan 6 en het kleine meisje van Nic. scoorde als enige 4 tegendoelpunten. En hoewel Mineke lang het gevoel had dat het nog alle kanten op kon gaan, blijkt uit deze uitslag van 4-16 toch een overduidelijke overwinning. Tijd om dit te vieren is er jammer genoeg niet, want terwijl E1 nog strafworpen moet nemen, moet E2 al aan de warming-up beginnen.

Trouwe assistent Martin heeft ervoor gezorgd dat het team met Pelle, Jelmer, Jeske en Mathijn omgekleed klaar staat, dus Mineke kan zo van de ene wedstrijd door naar de andere. Deze wedstrijd wordt zo mogelijk nog spannender, want de thuiswedstrijd werd met 3-1 nipt gewonnen. Dit keer wordt de kar getrokken door Pelle. Met tomeloze energie houdt hij het hele veld in de gaten en onderschept meerdere keren de bal van de tegenstander. Maar de 4 jongetjes van Nic. zijn ook niet mis. Ze rennen van de ene kant naar de andere en weer terug. Jeske heeft het er maar druk mee en we staan al gauw achter. Maar dan komt Jelmer los. Hij scoort een mooie doorloopbal en even gaat het gelijk op. Maar de jongetjes van Nic. blijven onvermoeibaar hard doorrennen en weten een gat van 4 doelpunten te slaan. In de rust overleggen we wat we gaan doen. Rustig de wedstrijd uitspelen of doorbijten en toch proberen kampioen te worden. Alle spelers kiezen voor het laatste, ook al weten ze dat dat niet makkelijk gaat worden. Gelukkig kan Sera inwisselen, zodat Mathijn even op krachten kan komen. Dan gaan we weer los. Wederom zet Jelmer de toon met een mooi kansje onder de korf. Pelle en Sera scoren vlot daarna en dan staan we gelijk. Maar het duurt niet lang of Nic. is alweer 4 doelpunten op ons uitgelopen. Nog 1 keer 10 minuten te gaan. Maar dan komt Kesia aanrennen. Bij D1 die op het veld naast ons de kampioenswedstrijd speelt, is een speler uitgevallen. Kan Sera meedoen? Mineke heeft slechts enkele seconden bedenktijd. De stand bij D1: 4-4. Vooruit, dan maar. Maar Sera heeft andere plannen. Zij wil de wedstrijd bij E2 uitspelen. ‘Dan ga ik wel’, zegt Jeske en stapt zonder aarzeling het grote 8-tal veld in. Ondertussen moeten Pelle, Jelmer, Mathijn en Sera de 4 punten achterstand goedmaken. Pelle’s hoofd wordt roder en roder, Jelmer en Mathijn rennen de benen uit hun lijf en Sera scoort, Pelle scoort, Sera scoort twee keer en Pelle scoort 2 keer en dan staat bij het eindsignaal 12-14 op het scorebord: E2 is kampioen!!!

Wederom geen tijd om bij deze fantastische overwinning stil te staan, want bij D1 is nog iemand uitgevallen. En daar is het ook nog steeds spannend. Hup, daar gaat topscoorder Pelle al. Het rode hoofd kan haast niet roder. En ook Lise wil wel meedoen. De één komt bij grote zus in het vak, de ander bij grote broer. En na nog een aantal spannende minuten weet ook D1 het kampioenschap zeker te stellen.

Ondertussen spelen C1 en B1 thuis hun kampioenswedstrijd. Voor C1 was de competitie niet heel uitdagend, tenminste wat het niveau van de tegenstanders betreft. Met 7 vaste spelers lag de uitdaging in het wekelijks aanvullen tot acht spelers. Met hulp van Louisa, Laura en Denise lukte het gelukkig om het team vol te krijgen en na een verdienstelijke wedstrijd werd het 22-7. De B1 had ook een speler minder, maar met inzet van twee C1 wissels kon er ook een mooie wedstrijd van worden gemaakt. Met 15-12 tegen WSS werd ook B1 kampioen.

En zo is huize Otto drie medailles en een bosje bloemen rijker.
E1: Sera, Lise, Rohan, Elmar

E2: Jeske, Lore, Pelle, Jelmer, Mathijn
Trainer/coach: Mineke, Mente en Martin

C1: Florine, Esmee, Tristan, Tycho, Timo, Mente, Marthijs
Trainer/coach: Britt, Willem-Jan, Sijbren

B1: Rianne, Roos, Isabelle, Denise, Marleen, Sven, Lars, Romke, Daan
Trainer/coach: Melle, Martijn